Orthomoleculair consult

Om een beeld te schetsen wat u kunt verwachten, hieronder een overzicht van de behandelwijze:

Intake

Om te beginnen geef ik patiënten de ruimte uitgebreid te vertellen wat hun klachten zijn. Ziektes, ongelukken en eventueel andere emotionele trauma’s zoals scheiding, dood van een geliefde, werkverlies en dergelijke komen indien nodig ter sprake. Tenslotte neem ik met de patiënt een gewone dag en week door; kijk hoe deze eruit ziet, met het patroon van eten, drinken, werken, slapen en andere activiteiten.

Behandeling

Aan de hand van het ziektebeeld en/of de klachten bekijk en bespreek ik het verband tussen de ziekte en de klachten en mogelijke tekorten op voedingsniveau.

Vervolgens leg ik uit welke voeding vooral belangrijk is om de aandoening of ziekte aan te pakken en zal ik,waar nodig, naast adequate voeding ook specifieke voedingssupplementen adviseren.

Advies

Ook leg ik uit waarom voeding zo een belangijk onderdeel in de menselijke gezondheid is, ook in relatie met essentiële suikers, vanuit de Glycobiologie.

Wanneer emotionele problemen een rol spelen zal ik voorstellen deze met extra homeopathische druppels aan te pakken, passend bij de storende emotie om deze blokkades te helpen oplossen. Tot slot geef ik tips en adviezen wat betreft lekkere en gezonde voeding en recepten, waarin alle adviezen in samenkomen.

Regelmatig adviseer ik ook, naast voedingsaanpassingen, ook het skelet en de spieren na te laten kijken. Ik werk daarom ook samen met een chiropractor.

Nazorg

Voor vervolgvragen na de behandeling staat het u geheel vrij telefonisch contact op te nemen met mij. De behandeling geeft meestal al na 3 tot 4 weken al de eerste resultaten, rond die datum wordt dan ook een vervolgbehandeling ingepland.

Wilt u meer informatie over het behandelplan dat Aorta-Visie Adviescentrum u kan bieden?

Neem dan contact met mij op.

Tarieven

De tarieven voor consult zijn €30,- per half uur

Vergoeding vanuit de ziektekostenverzekering?

Welke verzekering wat vergoed is afhankelijk van de uitbreiding van uw ziektekostenverzekering. Ik raad altijd aan contact met uw eigen verzekering op te nemen en precies navraag te doen.

Alle behandelingen van Aorta-Visie die niet met de orthomoleculaire therapie te maken hebben zijn niet declarabel en worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Waarnemer

Bij (langdurige) afwezigheid van therapeute mw. P.J.M. Steinfort treedt voor AORTA-VISIE ADVIESCENTRUM als waarnemend therapeute op mw. Y.E.Z. Bergman. Mw. Bergman is te bereiken onder het volgende telefoonnummer: 06 48 62 31 80.